Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Etli Brüksel Lahanası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Etli Brüksel Lahanası



Et Yemeği - Et Yemekleri - Etli Tarifler - Güveçli Tarifler -Kuşbaşı Et - Lahana


Malzemeler:


yarım kilogram brüksel lahanası

250 gram kuşbaşı et

1 havuç

1 soğan

4 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı domates salçası

2 adet domates

5 su baradağı su

tuz

karabiber

1 diş sarmısak

Yapılışı:


Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın

Soğanı soyup kıyın

Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın

Sıvıyağı güveç tenceresine alıp soğanı pembeleştirin

İçerisine 1 diş sarmısağı ve küp küp doğranmış domatesleri atın

Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun

Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin

Suyu ilave edip 20 dakika pişirin

Etler yumuşayınca havuç,ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin

20 dakika daha pişirin

Yemek pişmesine yakın güveç tenceresini kapaksız şekilde 15dakika fırına sürün

Sıcak servis yapın

Afiyet olsun…


Alıntı Yaparak Cevapla