Konu
:
Zencefilli Ballı Dana Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Ballı Dana Biftek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Ballı Dana Biftek
dana biftek nasıl pişirilir - ballı biftek nasıl yapılır - zencefilli biftek tarifi - ballı sos nasıl yapılır
Malzemeler:
700 gr
dana biftek
4 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi
5 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
1 kök zencefil
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Sos için:
Balı soya sosu ile karıştırın
Sirke, susam yağı, zeytinyağı, ince doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefili ilave edip karıştırmaya devam edin
Et için: Dana biftekleri 2 cm
kalınlığında uzunlamasına parçalara kesin
Hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökün ve etleri en az 10 dakika marine edin
Etlerin üzerindeki fazla sosu alın ve buhar sepetine yerleştirin
NutriCook tenceresine 750 ml
su koyun
Buhar sepetini NutriCook tenceresine yerleştirip kapağını kapatın
Akıllı kontrol saatini 8 dakikaya ayarlayın
3
programı seçin
Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur
İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin
Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın
Hazırladığınız marinatı başka bir tencerede kaynatın
Etleri servis tabağına alın, koyulaştırdığınız marinatı etin üzerinde gezdirerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul