06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu İncik Kapama
Kuzu İncik Kapama Tarifi - Kuzu İncik Kapama Yapılışı - Kuzu İncik Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu İncik Kapama Malzemeleri
Malzeme
6 adet kuzu incik veya kol
100 gr Bizim Margarin
2 baş soğan (Ufaklarından dörde bölünmüş)
4 diş sarımsak (Doğranmış)
1 baş taze soğan {Temizlenip 3 cm kalınlığında doğranmış)
3 adet patates (Soyulup, 1/2 cm kalınlığında doğranmış)
3 adet havuç (Bıçak arkası kalınlığında doğranmış)
1 adet kereviz (Soyulup, bıçak arkası kalınlığında doğranmış)
1 adet marul veya yeşil salata
1/2 bağ maydanoz (Doğranmış)
1/2 bağ dereotu (Doğranmış)
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
Hazırlanışı
• Etleri tencereye koyun
• Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın Soğuk suda yıkayarak süzgece çıkarın
• Tencere içinde Bizim margarini kızdırın Etleri, soğanı ve sarımsağı ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra Bizim Mutfak unu ekleyin
• Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın
• Havuç, kereviz, patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın Üzerine iç kapak ve dış kapak kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin
• Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın
|
|
|