Yalnız Mesajı Göster

Kuzu İncik Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu İncik Kapama



Kuzu İncik Kapama Tarifi - Kuzu İncik Kapama Yapılışı - Kuzu İncik Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu İncik Kapama Malzemeleri




Malzeme

6 adet kuzu incik veya kol

100 gr Bizim Margarin

2 baş soğan (Ufaklarından dörde bölünmüş)

4 diş sarımsak (Doğranmış)

1 baş taze soğan {Temizlenip 3 cm kalınlığında doğranmış)

3 adet patates (Soyulup, 1/2 cm kalınlığında doğranmış)

3 adet havuç (Bıçak arkası kalınlığında doğranmış)

1 adet kereviz (Soyulup, bıçak arkası kalınlığında doğranmış)

1 adet marul veya yeşil salata

1/2 bağ maydanoz (Doğranmış)

1/2 bağ dereotu (Doğranmış)

1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un


Hazırlanışı

• Etleri tencereye koyun

• Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın Soğuk suda yıkayarak süzgece çıkarın

• Tencere içinde Bizim margarini kızdırın Etleri, soğanı ve sarımsağı ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra Bizim Mutfak unu ekleyin

• Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın

• Havuç, kereviz, patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın Üzerine iç kapak ve dış kapak kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin

• Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla