Konu
:
Güveçte Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Kavurma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Kavurma
Güveçte Kavurma Tarifi - Güveçte Kavurma Yapılışı - Güveçte Kavurma Malzemeleri - Pişirme Talimatları
Malzemeler
(4 kişilik)
350gr kavurmalık dana kuşbaşı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
yarım çay kaşığı karabiber
2-3 adet arpacık soğanı
4 adet lavaş
ince kıyılmış: domates marul soğan
Hazırlanışı
Eti güvece arpacık soğanı ile birlikte koyun ve aygazın en küçük yerine en kısık ateşinde kavrulmaya bırakın
Kendi suyunu salıp çekene kadar ve çektikten sonra yarım çay bardağı sıcak su ekleyin (lezzetinin kaçmaması için sıcak su) et pişene kadar her suyunu çektikçe yarım çay bardağı suyu ekleyin (ben 7 kere ekledim)piştikten sonra sıvı yağını tuzunu ekleyin ve kavrulmaya bırakın
kavrulduktan sonrada karabiberini ekleyin ve servis edin
Güveçte bu tarifi yapmak çok zaman alıyor ama çokta lezzetli oluyor
Lezzetli olmasının sebebi de çok sürede yavaş yavaş pişmesi
Biz kavurmayı bu şekilde sade olarak da yiyoruz ama arada birde lavaş arasında yapıyoruz sizinle paylaşmak istedim
ısıttığınız lavaşın arasına güveçte kavrulmuş kavurmayı ,ince ince kıyılmış marul, domates ve soğanıda koyarak dürüm şeklinde servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul