Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Kavurma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Kavurma



Güveçte Kavurma Tarifi - Güveçte Kavurma Yapılışı - Güveçte Kavurma Malzemeleri - Pişirme Talimatları




Malzemeler


(4 kişilik)


350gr kavurmalık dana kuşbaşı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz

yarım çay kaşığı karabiber

2-3 adet arpacık soğanı

4 adet lavaş

ince kıyılmış: domates marul soğan


Hazırlanışı


Eti güvece arpacık soğanı ile birlikte koyun ve aygazın en küçük yerine en kısık ateşinde kavrulmaya bırakınKendi suyunu salıp çekene kadar ve çektikten sonra yarım çay bardağı sıcak su ekleyin (lezzetinin kaçmaması için sıcak su) et pişene kadar her suyunu çektikçe yarım çay bardağı suyu ekleyin (ben 7 kere ekledim)piştikten sonra sıvı yağını tuzunu ekleyin ve kavrulmaya bırakınkavrulduktan sonrada karabiberini ekleyin ve servis edinGüveçte bu tarifi yapmak çok zaman alıyor ama çokta lezzetli oluyorLezzetli olmasının sebebi de çok sürede yavaş yavaş pişmesi Biz kavurmayı bu şekilde sade olarak da yiyoruz ama arada birde lavaş arasında yapıyoruz sizinle paylaşmak istedim ısıttığınız lavaşın arasına güveçte kavrulmuş kavurmayı ,ince ince kıyılmış marul, domates ve soğanıda koyarak dürüm şeklinde servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla