Konu
:
Bozbaş Nasıl
Yalnız Mesajı Göster
Bozbaş Nasıl
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bozbaş Nasıl
Bozbaş Nasıl Tarifi - Bozbaş Nasıl Nasıl Yapılır - Bozbaş Nasıl Malzemeleri
Malzeme Listesi
2 Adet Yufka
Yarım Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı)
1 Adet Soğan
3 Adet Patates
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Salça
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Tuz
Bozbaş Nasıl Yapılır?
1
Soğanları yemeklik doğrayın ya da rondodan geçirin
2
2 yemek kaşığı sıvı yağda soğranları kavurup içerisine etleri ekleyin, etlerin daha yumuşak olması için içerisine birkaç damla limon suyu damlatın
3
Etler kavrulurken salçayı bir kaseye alarak içerisine oda sıcaklığında su ilave ederek sürekli karıştırarak inceltin
4
Domatesleri rendeleyin
Yaklaşık 15 dakika kadar kavrulmuş olan etlerin içerisine salça ve domatesi ekleyip bir iki kez karıştırın ve kısık ateşte etlerin domates ve salça ile özdeşmesi için biraz daha pişirin
5
Bu arada patatesleri soyup elma dilimleri şeklinde büyükçe doğrayın
Patateslerinizin büyüklüğüne göre dörde bölmeniz yeterli olacaktır
6
Ayrı bir kapta su kaynatın ve etlerin üzerine patatesleri ekleyip tencerenin yarısına kadar karnamış suyu ilave edin
7
Tencerenin ağzını kapatarak yarım saat kadar pişirin
8
Etlerin yumuşaklığını kaybetmemesi için tuzunu ve karabiberini yemeğinizi ateşten almadan hemen önce ekleyin
9
Servis yaparken servis tabağının alt kısmına sacda pişmiş yufka sererek ya da yanında yufla ekmek ile servis edin
Pişmiş yufkanız yoksa, yufkaları teflon tavada çevirdikten sonra, yumuşamaları için üzerine elinizle su serperek dinlendirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul