Konu
:
Sebzeli Et Sote
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Et Sote
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Et Sote
sebzeli et sote nasıl yapılır
Malzemeler
350 dana kuşbaşı et
15 yemek kaşığı zeytin yağı
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı fesleğen
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 adet kereviz sapı
3 adet arpacık soğan
Tuz
Karabiber
Sosu için
1 yemek kaşığı un
Çeyrek su bardağı su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Derin bir tencereye zeytinyağ ekleyip kızdırın
Üzerine etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun
Sıcak su domates püresi ve fesleğeni tencereye ekleyin
Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin
Havuç patates ve kerevizi orta büyüklükte doğrayın
Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayın
Tencerede et 1 saat piştikten sonra sebzeleri tuz ve karabiberi ekleyin
Kısık ateşte 30 dakika daha pişirmeye devam edin
Sürenin sonunda delikli kepçe yardımıyla sebze ve etleri tencerenin içinden alın
Et suyunu sos için kullanmak üzere bir kenarda bekletin
Sosunu hazırlamak için unu suyun içinde karıştırın
Tenceredeki et suyuna karışımı ilave edip yoğunlaşana kadar pişirin
Et ve sebzeleri tekrar bu sosun içine ekleyin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul