Yalnız Mesajı Göster

Et Soteli Profiterol

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Soteli Profiterol





Malzemeler


Profiterol topları

250 gr kuşbaşı doğranmış antrikot

1 küçük soğan küp küp doğranmış

2 adet rende domates

1 yemek kaşığı un

1 adet kesme şeker

1 kahve fincanı kırmızı şarap

Tuz-karabiber-pulbiber

1/2 su bardağı sıcak su

Burger peyniri


Yapılışı


Isıtılmış çelik tencerede etler sotelenir

Et suyunu çekince soğan ilave edilerek öldürülür

Un ve şeker eklenerek çevrilir

Domates-tuz ve karabiber konur

Domates, suyunu çekene kadar sotelenir ve şarap ilave edilerek kaynatılır

Su eklenip etler pişene kadar pişirilir

Profiterol topları yatay olarak ikiye kesilir ve arasına tatlı kaşığı yardımı ile pişirilen et sote yerleştirilir

Kapakları kapatılır üstlerine uygun büyüklükte kesilmiş peynir konularak pulbiber serpiştirilir

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar bekletilir


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla