Yalnız Mesajı Göster

Bonfile Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bonfile Sarması



sebzeli bonfile - bonfile sarması nasıl yapılır

MALZEMELER:

6 kişilik…


* Kişi sayısınca dana bonfile (kasabınıza dövdürün)

* 2 tane az haşlanmış havuç

* 2 tane az haşlanmış patates

* bir kase bezelye (konserve ya da az haşlanmış)

* 1 su bardağı konserve mısır

* 3-4 tane sivri biber

* 2 yemek kaşığı domates salçası

* zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, sarımsak

* tutturmak için bolca kürdan


YAPILIŞI:


1 Havuç ve patatesi küp küp, küçük doğrayın Bezelye ve mısırı katıp tuzunuda ekleyip karıştırın

2 Bir bonfile parçasını açın, içine bir diş tüm sarımsak ve 3-4 yemek kaşığı iç harçtan koyun ve kürdanla tutturup kapatın Diğer malzemeleri de bu şekilde hazırlayın (Şekil 1 ve 2)

3 Yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız bonfile sarmaları yerleştirin, kalan iç harç olursa tepsiye serpiştirin (Şekil 3)

4 Bonfilelerin yarısını geçecek kadar suyun içine salçayı ve baharatları katıp karıştırın, tepsiye dökün, bonfilelerin üzerine birer parça sivribiber koyun (Şekil 4)

5 180-200 dereceli fırında ara sıra kaşıkla bonfilelerin üzerine tepsideki sudan dökerek pişirin (Kurumalarını engeller)

6 Yanında pilavla servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla