Konu
:
Bonfile Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Bonfile Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bonfile Sarması
sebzeli bonfile - bonfile sarması nasıl yapılır
MALZEMELER:
6 kişilik…
* Kişi sayısınca dana bonfile (kasabınıza dövdürün)
* 2 tane az haşlanmış havuç
* 2 tane az haşlanmış patates
* bir kase bezelye (konserve ya da az haşlanmış)
* 1 su bardağı konserve mısır
* 3-4 tane sivri biber
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, sarımsak
* tutturmak için bolca kürdan
YAPILIŞI:
1
Havuç ve patatesi küp küp, küçük doğrayın
Bezelye ve mısırı katıp tuzunuda ekleyip karıştırın
2
Bir bonfile parçasını açın, içine bir diş tüm sarımsak ve 3-4 yemek kaşığı iç harçtan koyun ve kürdanla tutturup kapatın
Diğer malzemeleri de bu şekilde hazırlayın
(Şekil 1 ve 2)
3
Yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız bonfile sarmaları yerleştirin, kalan iç harç olursa tepsiye serpiştirin
(Şekil 3)
4
Bonfilelerin yarısını geçecek kadar suyun içine salçayı ve baharatları katıp karıştırın, tepsiye dökün, bonfilelerin üzerine birer parça sivribiber koyun
(Şekil 4)
5
180-200 dereceli fırında ara sıra kaşıkla bonfilelerin üzerine tepsideki sudan dökerek pişirin
(Kurumalarını engeller)
6
Yanında pilavla servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul