Yalnız Mesajı Göster

Sarımsak Aşı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsak Aşı





Malzemeler :


• 1 kg taze sarımsak

• 500 gr orta yağlı kuşbaşı et

• 1 kg süzülmüş yoğurt

• 1 çorba kaşığı un

• 1 adet yumurta

• 1 su bardağı nohut

• 1 çorba kaşığı zeytinyağı

• 1 tutam hasbir (safran)

• Yeterince tuz,nane,su


Tarifi:


Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konurNohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilirSarımsaklar 2-3 cm uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir


Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılırPişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılırBu karışım yemeğin içine aktarılır


Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılırKaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla