Konu
:
Kıvırcıklı Kuzu Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Kıvırcıklı Kuzu Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıvırcıklı Kuzu Kapama
kuzu kapama nasıl yapılır - kuzu kapama yapılışı
Malzemeler:
- 1 adet patates
- 1 adet kıvırcık marul göbeği
- 350 gr
kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- yarım demet dereotu
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık margarin
- tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Etleri düdüklü tencereye alıp, üzerini 3 parmak aşacak kadar su ve tuz ilave edin
Haşlanınca ocağın altını kapatın
Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve margarin alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun
Havucu ilave edip, 3-5 dakika sote edin
Haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyip, orta boy patatesi soyun ve yarısını keserek tencereye aktarın
Tuzunu,biberini ekledikten sonra pişmeye bırakın
Ateşten almadan önce, kalın doğranmış kıvırcık marulunu ilave edin ve ocağın altını kapatın
Servis tabağının ortasına patatesi alarak kenarlarına etleri yayın ve dereotunu serpip, servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul