Konu
:
Lahana Bohçası
Yalnız Mesajı Göster
Lahana Bohçası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahana Bohçası
Lahana Bohçası Tarifi - Lahana Bohçasının Yapılışı - Lahana Bohçası Nasıl Yapılır
Malzemeler
6 adet büyük
lahana yapragi
Yarim kg kusbasi
tavuk eti
3 yemek kasigi tereyagi
l adet sogan
l adet havuç
3 dis
sarimsak
l çay bardagi
pirinç
2 yemek kasigi salça
Yeteri kadar
tuz,
karabiber
3 yemek kasigi
kasar peyniri rendesi
Tarifi
Lahana yapraklarinin damar kisimlarini çikarip tuzlu kaynar suda l0 dakika hasladiktan sonra süzün
Yagi kizdirip tavuklari kavurun
Kiyilmis sogani, pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun
Ince kiyilmis sarimsaklari ve küp seklinde dogranmis havuçlari ekleyin
Salça, tuz, karabiber ve l çay bardagi sicak su ekleyip pisirin
Lahana yapraklarinin birini küçük bir kaseye yerlestirin
Kenarlarini disariya sarkitin
Hazirladiginiz harçtan içine yeteri kadar doldurun
Lahananin disarida kalan yapraklarini harcin üzerine kapatin
Ters çevirerek tencereye yerlestirin
Diger lahanalara da ayni islemi uygulayin
Tencereye bir su bardagi kaynar su ilave ederek lahanalar iyice yumusayana kadar pisirin
Üzerine kasar peyniri rendesi serperek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul