Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Yelpazesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Yelpazesi







Malzemeler

Yemek için

4 adet patlıcan

1 adet tavuk göğsü

2 adet domates

3-4 adetçarliston biber

zeytinyağı

Kekik

3 diş sarımsak

kürdan


Sos için

3 adet domates (küçük boy)

1 diş sarımsak

Kekik

zeytinyağı


Hazırlanışı
Yemeği pişireceğiniz tepsi içinde patlıcanları da yağlamaya yetecek kadar zeytin yağı, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp bir sos hazırlayın
Patlıcanların sapları ve burun kısımı kesin

Burun kısmının olduğu tarafta sap kısmına doğru söğüş yapar gibi dik dik bıçakla kesilir Ama bütünden ayrılmaz Bu şekilde patlıcandan yelpazeler elde edilmiş olur

Bütün patlıcanları hazırlayıncaya kadar hazırladıklarınızı tuzlu suda bekletin
Patlıcanlarınızda kaç yarık oluşturduğunuzu sayın

Tavuk göğsü ve çarliston biberleri yarık sayısı kadar şeritlere bölün
Bir domatesten de yarık sayısı kadar dilimler kesin

Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra Bir patlıcanı tuzlu sudan çıkartıp kuruladıktan sonra, bütün yarıklara hazırlanan zeytinyağlı sostan sürün
Her yarığa sosa batırılmıl bir tavuk parçası, bir dilim domates ve bir parça biberi koyup büyüyen patlıcanı ayrılmaması için kürdanla tutturup, tepsiye yerleştirin

Aynı işlemleri bütün patlıcanlara uygulayın
Fırında 150 derecede pişirin
Bu arada rendelenen domatesler ve ezilen sarımsak kekikle beraber zeytinyağında suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir
Patlıcanların üzerine sos dökülerek servis edilir



Alıntı Yaparak Cevapla