Konu
:
Patlıcan Yelpazesi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Yelpazesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Yelpazesi
Malzemeler
Yemek için
4 adet patlıcan
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
3-4 adetçarliston biber
zeytinyağı
Kekik
3 diş sarımsak
kürdan
Sos için
3 adet domates (küçük boy)
1 diş sarımsak
Kekik
zeytinyağı
Hazırlanışı
Yemeği pişireceğiniz tepsi içinde patlıcanları da yağlamaya yetecek kadar zeytin yağı, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp bir sos hazırlayın
Patlıcanların sapları ve burun kısımı kesin
Burun kısmının olduğu tarafta sap kısmına doğru söğüş yapar gibi dik dik bıçakla kesilir
Ama bütünden ayrılmaz
Bu şekilde patlıcandan yelpazeler elde edilmiş olur
Bütün patlıcanları hazırlayıncaya kadar hazırladıklarınızı tuzlu suda bekletin
Patlıcanlarınızda kaç yarık oluşturduğunuzu sayın
Tavuk göğsü ve çarliston biberleri yarık sayısı kadar şeritlere bölün
Bir domatesten de yarık sayısı kadar dilimler kesin
Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra Bir patlıcanı tuzlu sudan çıkartıp kuruladıktan sonra, bütün yarıklara hazırlanan zeytinyağlı sostan sürün
Her yarığa sosa batırılmıl bir tavuk parçası, bir dilim domates ve bir parça biberi koyup büyüyen patlıcanı ayrılmaması için kürdanla tutturup, tepsiye yerleştirin
Aynı işlemleri bütün patlıcanlara uygulayın
Fırında 150 derecede pişirin
Bu arada rendelenen domatesler ve ezilen sarımsak kekikle beraber zeytinyağında suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir
Patlıcanların üzerine sos dökülerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul