Konu
:
Çıtır Tavuklar
Yalnız Mesajı Göster
Çıtır Tavuklar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıtır Tavuklar
Malzemeler:
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
1
Tavuk göğsünü 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin
2
Bir kasede yumurtayı tuzla birlikte çırpma teliyle çırpın
Suyu ilave edip çırpmaya devam edin
Un, sirke ve baharatları ekleyin
Malzemeler karışıncaya kadar çırpın
3
Tavukları bu karışımın içine atın
4
Tavaya yaklaşık 1 cm yüksekliğinde sıvıyağ koyun ve kızdırın
Tavukları sostan çıkarın ve kızgın yağda kızartın
5
Kızaran tavukları mutfak peçetesinin üzerine alın ve fazla yağını emdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul