Yalnız Mesajı Göster

Çıtır Tavuklar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çıtır Tavuklar



Malzemeler:

1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:

1 Tavuk göğsünü 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin

2 Bir kasede yumurtayı tuzla birlikte çırpma teliyle çırpın Suyu ilave edip çırpmaya devam edin Un, sirke ve baharatları ekleyin Malzemeler karışıncaya kadar çırpın

3 Tavukları bu karışımın içine atın

4 Tavaya yaklaşık 1 cm yüksekliğinde sıvıyağ koyun ve kızdırın Tavukları sostan çıkarın ve kızgın yağda kızartın

5 Kızaran tavukları mutfak peçetesinin üzerine alın ve fazla yağını emdirin

Alıntı Yaparak Cevapla