Konu
:
Acılı Soğan Soslu Tavuk Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Soğan Soslu Tavuk Dolma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Soğan Soslu Tavuk Dolma
Malzeme
Bir bütün tavuk (Butları gövdeden fazlaca ayrılmış olmayacak)
Tavuğun büyüklüğüne göre orta boy 2 - 3 soğan
3 tepeleme yemek kaşığı salça
Tuz
3 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı pul biber
Büyük iğne ve iplik
Hazırlanışı
Tavuk yıkanır ve süzülür
Geniş bir kap içine soğanlar küp şeklinde doğranır
Önce karabiber, tuz ve pul biberle karıştırılır, hemen arkasından salça ilave edilerek iyice karıştırılır
(El ile yoğurur gibi)
Hazırladığımız iç, tavuğun karnına doldurulur
Uzunca bir ip geçirilmiş büyük iğne ile tavuğun karnı ve but yanları iyice dikilir
(Derisinin de dikimini kolaylaştırmak için çekerek dikilebilir)
Boynu dikildikten sonra normal tavuk ne kadar sürede haşlanıyorsa, o kadar süre (takriben orta ateşte 40-50 dakika) pişirilir
· Pişen tavuğun önce ipi ayrılır, iç malzemesi kaşık yardımıyla bir tabağa alınır
Servis için tabağa bir parça tavuk ve pilav alınır
Son olarak pilavın üstüne acılı soğan sosu konulup servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul