Yalnız Mesajı Göster

Hindistan Cevizli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Tavuk



Malzemeler

4 Adet Tavuk Bonfile(180-200gr)

Köri

Tuz

120 gr Un

2 Adet Yumurta

120 gr Hindistan Cevizi

Kizartmak Için Yag

Süslemek Için Limon Dilimleri


Tarifi


Tavuk etini soguk suyla yikayin, kagit havlu ile kurulayin, ortadan 2’ye kesin

Parçalari köri ile oyun, tuzlayin Ilk önce ona, sonra çirpilmis yumurtaya, en sonrendelenmis Hindistan cevizine hulayin

Kizartma yagini fritözde veya derin bir tencerede 170 derece isitin Tavuk parçalarini bol yagda 7-8 dakika altin rengi olana kadar kizartin, delikli kepçe ile havlu üzerine çikartin Limon dilimleri ile süsleyip servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla