Yalnız Mesajı Göster

Kestane Soslu Hindi Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Soslu Hindi Bonfile



Kestane Soslu Hindi Bonfile Tarifi - Kestane Soslu Hindi Bonfile Yapılışı - Banvit Tarifleri - Banvit Yemek Tarifleri




İçindekiler:

1 paket Hindi Bonfile

1 çorba kaşığı biberiye yaprağı

1 diş sarmısak (ince kıyılmış)

3 çorba kaşığı zeytinyağı

450 gr kestane

350 ml süt

1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)

1 adet küçük boy havuç (rendelenmiş)

1 adet küçük defne yaprağı

Tuz, karabiber (arzu edilen


Biberiye, sarmısak ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın Etlerin üzerine döküp, etlerin her tarafına bulayın Üzerini streçle kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin

Kestanelerin kabuğunu keskin bir bıçakla çizin Üzerlerine kalan yağı gezdirip her taraflarını yağlayın Önceden ısıtılmış 180°C fırında kabukları kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak pişirip, soyun

Kestanelere, süt, soğan, havuç ve defne yaprağını ilave edin Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak pişirin Defne yaprağını alıp, tuz ve karabiber serpin İnce ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar robottan geçirin Püreyi yağsız tavaya alın Hafifçe karıştırarak ısıtın

Yağsız tavayı ısıtın Hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü altın sarısı görünüm alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin Ateşi kısıp, üzerine kapak kapatın Etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak daha pişirin

Kestane püresine kremayı ekleyip karıştırın Etlerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla