06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Soslu Hindi Bonfile
Kestane Soslu Hindi Bonfile Tarifi - Kestane Soslu Hindi Bonfile Yapılışı - Banvit Tarifleri - Banvit Yemek Tarifleri

İçindekiler:
1 paket Hindi Bonfile
1 çorba kaşığı biberiye yaprağı
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
450 gr kestane
350 ml süt
1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
1 adet küçük boy havuç (rendelenmiş)
1 adet küçük defne yaprağı
Tuz, karabiber (arzu edilen
Biberiye, sarmısak ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın Etlerin üzerine döküp, etlerin her tarafına bulayın Üzerini streçle kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin
Kestanelerin kabuğunu keskin bir bıçakla çizin Üzerlerine kalan yağı gezdirip her taraflarını yağlayın Önceden ısıtılmış 180°C fırında kabukları kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak pişirip, soyun
Kestanelere, süt, soğan, havuç ve defne yaprağını ilave edin Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak pişirin Defne yaprağını alıp, tuz ve karabiber serpin İnce ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar robottan geçirin Püreyi yağsız tavaya alın Hafifçe karıştırarak ısıtın
Yağsız tavayı ısıtın Hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü altın sarısı görünüm alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin Ateşi kısıp, üzerine kapak kapatın Etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak daha pişirin
Kestane püresine kremayı ekleyip karıştırın Etlerle birlikte servis yapın
|
|
|