Yalnız Mesajı Göster

Samballi Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samballi Tavuk



samballi tavuk tarifi - samballi tavuk nasıl yapılır - samballi tavuğun yapılışı
Malzemesi :


500 gr tavuk gögsü,

3-4 defne yaprağı,

2 baş soğan,

3 diş sarımsak,

250 gr sanbal (endonoz mutfağının acılı sosu)


Hazırlanışı:


Öncelikle tavuk göğsünüzü tavada ısıtılmış zeytin yağında hafıf kızartıyoruz, kızarmış tavuk goğüslerini çıkartıp aynı tavada rendelenmiş sarımsak ve soğanları kavurup üstüne ayırt edilmiş tavuk goğüslerini koyuyoruzve 250 gr sanbalın tamamını ilave ediyoruz ve defne yapraklarını da koyup üzerine yarım su bardağı su ilave edip 15-20 dk süre kadar pişiriyoruz Pirinç pilavla birlikte servis yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla