Konu
:
Bahçıvan Usulü Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Bahçıvan Usulü Hindi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bahçıvan Usulü Hindi
Bahçıvan Usulü Hindi Tarifi - Bahçıvan Usulü Hindi Yapılışı - Bahçıvan Usulü Hindi Nasıl Yapılır - Bahçıvan Usulü Hindi Pişirme Süresi
İçindekiler:
1 paket Hindi Bonfile
3 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı un
12 adet arpacık soğan
2 adet havuç (jülyen doğranmış)
1 adet etli kırmızı biber (jülyen doğranmış)
1 çorba kaşığı hardal tohumu
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet defne yaprağı
200 ml su (kaynar)
1 çorba kaşığı domates salçası
4 sap maydanoz
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Eti keskin bir bıçakla 4`e kesin
Sirke, bir çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice çırpın etlerin üzerine gezdirip harmanlayın
Üzerini streçle örtüp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin
Bu sürede en az 2 kez etleri alt üst edin
Etleri marinattan çıkarın, marinat suyunu ayırın, etleri kağıt havlu ile kurulayın ve her iki yüzünü una bulayıp fazla unlarını silkeleyin
Kalan zeytinyağını ısıtın ve etlerin her iki yüzünü hızlı ateşte 3`er dak
pişirin
Etleri delikli kaşıkla alıp bir fırın kabına yerleştirin
Aynı yağa soğan ve havuçları ilave edin, orta ateşte karıştırarak 3-4 dak
soteleyin
Kırmızıbiberleri katın orta ateşte karıştırarak 2-3 dak
daha soteleyip etlerin arasına yayın
Hardal tohumu ve kuşüzümünü serpin, defne yaprağını ilave edin
Salçaya ayırdığınız marinat suyunu yavaş yavaş ve karıştırarak katın
Karıştırmaya devam ederek suyu da ilave edip etlerin üzerine gezdirin
Fırın kabının üzerini iki katlı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde iyice kapatın, önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 30 dak
pişirin ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul