Konu
:
Soslu Tavuk Kızartma
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Tavuk Kızartma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Tavuk Kızartma
tavuk kızartma sosu - soya soslu tavuk kızartması
Malzemeler
- 300 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış)
- İki yemek kaşığı soya sosu
- İki yemek kaşığı süt
- Bir yumurta
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 çay kaşığı zencefil
- Bir tutam tuz
- Bir diş sarmısak
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Sarmısakları havanda dövün
Dövülmüş sarmısak,
Soya sosu, zencefil ve tuzu karıştırın
Bu karışımı tavukların üzerine döküp, harmanlayın
Bir yumurtayı ayrı bir kapta sütle iyice çırpın,
ardından tavuk parçalarının üzerine dökün
en son mısır nişastasını katıp, 5-6 dakika bekletin
Bu arada (teflon olursa daha iyi olur) tavada yağı kızdırın
Sosta beklettiğiniz tavuk parçalarını
tek tek birbirlerine yapıştırmadan yağa atıp, kızartın
Baharatlı tavuk kızartma malzemeleri
300 gr tavuk göğüs eti
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı biberiye
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
4-5 dal taze soğan sapı
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Baharatlı tavuk kızartma hazırlanışı
1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın
Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin
Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin
Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın
Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın
Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın
Sıvıyağı tavada kızdırın
Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın
Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın
Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın
Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul