Yalnız Mesajı Göster

Marmara Usulü Hindi Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmara Usulü Hindi Biftek



İçindekiler:


5 adet Banvit Hindi Biftek

25 gr tereyağı

50 gr pastırma (dilimlenmiş)

300 gr domates (soyulmuş, iri doğranmış)

1 dal biberiye (yapraklanmış)

1 tatlı kaşığı kekik

200 gr kaşar peyniri (dilimlenmiş)

100 gr havuç (iri doğranmış, haşlanmış)

100 gr patates (iri doğranmış, haşlanmış)

100 gr kabak (iri doğranmış, haşlanmış)

Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Yapılışı


Isıtılmış bir çorba kaşığı yağda etlerin her yüzlerini 3`er dak pişirin ve fırın tepsisine yerleştirin

Aynı tavaya pastırmaları koyun, 1-2 dak soteleyip, etlerin üzerine paylaştırın ve peynir dilimlerini yerleştirin Önceden ısıtılmış 200 0C fırında peynirler hafif eriyinceye kadar yaklaşık 5-6 dak ısıtın

Domates, biberiye ve kekiği harmanlayıp 3-4 dak pişirin

Havuç, kabak ve patatesi ayrı ayrı püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin Sebze pürelerini ayrı ayrı küçük bir tencereye alın, her püreye kalan tereyağının 1/3’ ünü, tuz ve karabiberi ilave edin, karıştırarak tereyağı eriyinceye kadar ısıtıp tabaklara paylaştırın

Etleri, sebze püreleri ve domates sosu ile birlikte servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla