Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Hindi



Sütlü Hindi Tarifi - Sütlü Hindi Yapılışı - Sütlü Hindi Nasıl Yapılır - Banvit Sütlü Hindi




İçindekiler:

1 tabak Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı

5 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy soğan (halka doğranmış)

100 gr mantar (4’e bölünmüş)

1 çorba kaşığı nişasta

2 adet büyük boy patates (hafif haşlanmış, 1 cm kalınlığında halka doğranmış)

300 ml süt (kaynar)

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı yenibahar

Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)


Zeytinyağından 1 çorba kaşığı ayırın kalan zeytinyağını ısıtıp soğanları katın Orta ateşte karıştırarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dak soteleyin Hızlı ateşte karıştırmaya devam ederek mantarları ekleyin ve 4-5 dak daha soteleyin

Ateşten alın ve ılınıncaya kadar dinlendirin Mantarlara, etleri katın, nişasta, köri, kimyon, yenibahar, tuz ve karabiberi serpip harmanlayın

Kalan zeytinyağı ile fırın kabını yağlayın, patatesleri iki sıra olarak dizin Üzerine baharatlı et karışımını yayın

Etlerin üzerine kaynar sütü gezdirin, önceden ısıtılmış 150°C fırında yaklaşık 25 dak pişirin


Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla