Yalnız Mesajı Göster

Fırında İspanaklı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında İspanaklı Tavuk



Fırında Ispanaklı Tavuk Nasıl Yapılır - Ispanaklı Tavuk Tarifi

Malzemeler :



Yarım kilo ıspanak


750 gran tavuk göğüs eti (dövülüp, inceltilmiş)


1 baş soğan


Kaşar peyniri rendesi


Sıvı yağ


tuz


Kürdan


Yağlı kağıt



Yapılışı :



Yarım kilo ıspanağı yıkayıp, ayıkladıktan sonra ateşte kaynatalım, pişmeye başlasın Ispanakların piştiğinden emin olduktan sonra bir kenara süzülmeye bırakalım Süzülen ıspanakları bıçak yarımıyla çok küçük doğrayalım


Diğer taraftan ince ince doğradığımız soğanları yağda kavuralım ve içine ıspanakları koyalım, ateşte biraz çevirelim Sonra ateşten alalım Soğusun Tuzunu atalım



Daha sonra yıkadığımız inceltilmiş tavuk göğüslerininin içerisine bu ıspanaklı soğanlı harçtan kapatabileceğimiz, sarabileceğimiz miktarda koyalım Rulo şeklinde döndüre döndüre saralım tavuk gögüslerinin ortasına ve yanlarına kürdanla bağlayalım



Sonra bir tepsiye koyduğumuz yağlı kağıdın üzerine diğer ıspanaklı tavuk göğüslerinide koyalım 200 derece fırına verelim tavuk suyunu çekmeye başlarken üzerine kaşar peyniri rendesi koyalım ve kızarmaya bırakalım


Kaşar peyniriyle iyice kızaran ıspanaklı tavuk gögüslerini ister dalyan köfte gibi rulo şeklinde keserek isterseniz tabağınızda keserek servis yapıp, yiyebilirsiniz


Tavuk ve tavuk ürünlerini farklı bir şekilde yapıp yiyebilceğiniz değişik bir yöntem


Not : Yerken kürdanları çıkarmaya çok dikkat edin


Şimdiden Afiyet Olsun!

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla