Konu
:
Fırında İspanaklı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Fırında İspanaklı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında İspanaklı Tavuk
Fırında Ispanaklı Tavuk Nasıl Yapılır - Ispanaklı Tavuk Tarifi
Malzemeler :
Yarım kilo ıspanak
750 gran tavuk göğüs eti (dövülüp, inceltilmiş)
1 baş soğan
Kaşar peyniri rendesi
Sıvı yağ
tuz
Kürdan
Yağlı kağıt
Yapılışı :
Yarım kilo ıspanağı yıkayıp, ayıkladıktan sonra ateşte kaynatalım, pişmeye başlasın
Ispanakların piştiğinden emin olduktan sonra bir kenara süzülmeye bırakalım
Süzülen ıspanakları bıçak yarımıyla çok küçük doğrayalım
Diğer taraftan ince ince doğradığımız soğanları yağda kavuralım ve içine ıspanakları koyalım, ateşte biraz çevirelim
Sonra ateşten alalım
Soğusun
Tuzunu atalım
Daha sonra yıkadığımız inceltilmiş tavuk göğüslerininin içerisine bu ıspanaklı soğanlı harçtan kapatabileceğimiz, sarabileceğimiz miktarda koyalım
Rulo şeklinde döndüre döndüre saralım
tavuk gögüslerinin ortasına ve yanlarına kürdanla bağlayalım
Sonra bir tepsiye koyduğumuz yağlı kağıdın üzerine diğer ıspanaklı tavuk göğüslerinide koyalım
200 derece fırına verelim
tavuk suyunu çekmeye başlarken üzerine kaşar peyniri rendesi koyalım ve kızarmaya bırakalım
Kaşar peyniriyle iyice kızaran ıspanaklı tavuk gögüslerini ister dalyan köfte gibi rulo şeklinde keserek isterseniz tabağınızda keserek servis yapıp, yiyebilirsiniz
Tavuk ve tavuk ürünlerini farklı bir şekilde yapıp yiyebilceğiniz değişik bir yöntem
Not : Yerken kürdanları çıkarmaya çok dikkat edin
Şimdiden Afiyet Olsun!
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul