Yalnız Mesajı Göster

Pekmez Soslu Banvit Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmez Soslu Banvit Hindi



Pekmez Soslu Banvit Hindi Tarifi - Pekmez Soslu Banvit Hindi Yapılışı - Pekmez Soslu Banvit Hindi Nasıl Yapılır - Pekmez Soslu Banvit Hindi Malzemeleri




İçindekiler:

1 paket Banvit Hindi Bonfile

1 çorba kaşığı zeytinyağı

5 çorba kaşığı pekmez

5 çorba kaşığı su

1/2 kg patates (haşlanmış)

100 ml süt (ılık)

4 çorba kaşığı mısır (konserve, 1 çorba kaşığı ayrılmış)

4 çorba kaşığı bezelye (konserve, 1 çorba kaşığı ayrılmış)

5 sap maydanoz (ince kıyılmış)

Tuz, kekik, mercanköşk (arzu edilen miktarda)

1 adet sivribiber (ince kıyılmış)

1 adet domates (küçük küp doğranmış)

1 adet kırmızı soğan (piyaz doğranmış)


Isıtılmış yağda etlerin her iki yüzünü 4’er dak pişirin

Pekmez, su ve tuzu iyice karıştırıp etlere ilave edin ve kısık ateşte 10 dak pişirin

Haşlanmış patatesleri çatalla ezin ve yavaş yavaş ılık sütü katarak püre yapın Püre haline gelen patatese mısır, bezelye, maydanoz, tuz, kekik ve mercanköşk katıp iyice karıştırın

Sivribiber, domates ve kırmızı soğanı harmanlayın

Etleri hazırladığınız püre ve domates karışımıyla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla