Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Figüran

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Figüran



Tavuk Figüran Tarifi - Tavuk Figüran Nasıl Yapılır - Tavuk Figüran Malzemeleri



Tavuk Figüran



Tavuk Figüran Tarifi :

Soğan, havuç soyulup küçük küp şeklinde doğranır

Mantarlar ince halkalar halinde doğranır ve sıvı yağda hepsi beraber kavrulur Tavukgöğsü (küp şeklinde)eklenip kavurma işlemine devam edilir

Üzerine pul biber ve bir yemek kaşığı kadar un atılıp karıştırılır yarım çay bardağı kadar ılık su eklenip kavrulmaya devam edilir ve kaynaması beklenip 2 dakika daha bekletilip (kimyon, karabiber, kekik, biberiyeden istenilen eklenir) ocaktan alınır Fazla su süzülür


Küp doğranmış patates kızartılır ve tavuklu malzeme ile karıştırılır

Fırın tepsine kâseden ters çevirilerek aralıklı birer porsiyon halinde hazırlanır

Bir kapta un sıvı yağ ile kavrulur ve süt eklenerek beşamel sos hazırlanır Sosa az miktarda tuz ve karabiber eklenir


Tepsideki porsiyonlar üzerine önce beşamel sos sonra rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek fırına verilir sıcak fırında 5-6 dakika fırınlandırılıp çıkartılır

Servis tabağına alınır sıcak servis edilir Maydanoz ya da dereotuyla süslenebilir



Alıntı Yaparak Cevapla