Yalnız Mesajı Göster

Fırında Tavuk Kanatları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavuk Kanatları



Fırında Tavuk Kanatları Tarifi - Fırında Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır - Fırında Tavuk Kanatları Malzemeleri




Malzeme Listesi


12 Adet Tavuk Kanadı

Yarım Kahve Fincanı Bal

1 Çay Kaşığı Soya Sosu

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber


Fırında Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?


1 Derince bir kasenin içerisinde bal, su, karabiber ve tuzu iyice özdeşene kadar çırpıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin


2 Tavuk kanatlarını kemik kısımlarından tutarak kısık ateşte çevirerek tütsüleyin


3 Tütsülediğiniz tavukları unla ovun


4 Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın


5 Tavuk kanatlarını hazırladığınız sosa bulayıp ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına dizip yarım 45 dakika kadar tavukların üzeri kızarana kadar pişirin

Not:


Eğer acıyı seviyorsanız, ballı karışımın içerisine bir çay kaşığı kadar kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla