Konu
:
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk
Malzemeler:
1 adet pişmeye hazır tavuk, yaklaşık 2 kg
1 diş sarımsak, bir tutam tuzla ezilmiş
2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
1 yemek kaşığı kimyon
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
500 gr yoğurt
Pilav, servis için
Taze nane, süslemek için
HAZIRLANIŞI :
Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın
Tavuğu alacak büyüklükte bir kabın içine yerleştirin
Yoğurdun 150 gr ını bir kenara ayırın
Kalan malzemenin tümünü bir kapta karıştırın
Karışımı tavuğun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabında marine edin
Zaman zaman Marinatı kaşıkla tavuğun üzerinde gezdirin
Ertesi gün fırını 190 C'ye ısıtın
Tavuğu bir güveç kabına koyup (Aşçının önerisine bakın) üstüne marinattan dökün
Güveci kapatıp tavuğu 1,5-2 saat fırında kızartın
(Tavuğa bir şiş veya çatal batırıldığında berrak bir su akmalı) Kızartma süreci boyunca tavuğun üzerine ara sıra marinattan sürün
Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun
Kabın içindeki suları bir tencereye dökün
Geri kalan yoğurda da ekleyip hızlıca çırpın
Eğer pilav ile sunuyorsanız, tavuğu pilavın üstüne koyup, üzerine yoğurt sosunu gezdirin
Naneyle süsleyip sunun
AŞÇININ ÖNERİSİ: Güveciniz varsa bu tarif için ideal Tavuğu güvece koyup üzerine marinatı döktükten sonra üstünü kapatıp soğuk fırına koyun
Fırını 220 C'ye ayarlayın
Tavuğu güveçte bir buçuk saat kızartın
DİKKAT: Yoğurt sosunu sakın kaynatmayın aksi takdirde kesilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul