Konu
:
Üzümlü Hindi Göğsü
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Hindi Göğsü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Hindi Göğsü
Malzemeler :
1 kg Hindi göğüs eti
200 gr minik soğan
½ tatlı kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı balsamik sirke
250 ml portakal suyu
250 ml tavuk suyu 4 sap fesleğen
2 adet defne yaprağı
500 gr karışık üzüm
½ yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Tuzlayıp karabiber döktüğünüz eti kızgın yağda kızartın
Soğanları soyun, pembeleştirin, şeker serpip 2 yemek kaşığı sirke ve 100 ml portakal suyunda bir taşım kaynatın
Kalan portakal suyunu, tavuk suyu, fesleğen ve defne yaprağı ile birlikte ilave edin
Ağzı kapalı olarak 175 derecede 40-45 dakika pişirin
Eti 20 dakika sonra çevirin
Üzümleri yıkayın, tanelerini koparıp çekirdeklerini ayıklayın
Eti alüminyum folyoya sarıp dinlendirin
Sos ve nişastayı kaynatın, üzümleri koyup ısıtın
Tuz, karabiber ve sirke ile tatlandırıp etle birlikte servis yapın
Balsamik sirkenin yerini alacak en iyi malzeme nar ekşisidir
Her ikisini de bulamadığınız takdirde elma sirkesi kullanabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul