Yalnız Mesajı Göster

Üzümlü Hindi Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Hindi Göğsü





Malzemeler :


1 kg Hindi göğüs eti

200 gr minik soğan

½ tatlı kaşığı toz şeker

2-3 yemek kaşığı balsamik sirke

250 ml portakal suyu

250 ml tavuk suyu 4 sap fesleğen

2 adet defne yaprağı

500 gr karışık üzüm

½ yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber



Hazırlanışı:


Tuzlayıp karabiber döktüğünüz eti kızgın yağda kızartınSoğanları soyun, pembeleştirin, şeker serpip 2 yemek kaşığı sirke ve 100 ml portakal suyunda bir taşım kaynatın


Kalan portakal suyunu, tavuk suyu, fesleğen ve defne yaprağı ile birlikte ilave edin Ağzı kapalı olarak 175 derecede 40-45 dakika pişirin Eti 20 dakika sonra çevirin Üzümleri yıkayın, tanelerini koparıp çekirdeklerini ayıklayın Eti alüminyum folyoya sarıp dinlendirin Sos ve nişastayı kaynatın, üzümleri koyup ısıtın


Tuz, karabiber ve sirke ile tatlandırıp etle birlikte servis yapınBalsamik sirkenin yerini alacak en iyi malzeme nar ekşisidir Her ikisini de bulamadığınız takdirde elma sirkesi kullanabilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla