Yalnız Mesajı Göster

Hindili Patates Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindili Patates Dolması





Malzemeler :


1 tane soğan

4 adet orta boy patates

250 gr kuşbaşı hindi

2 adet sivri biber

1 adet domates

6-7 adet mantar

2 yemek kaşığı sıvı yağ

50 gr kaşar peynir rendesi

Yeterince tuz, karabiber, pulbiber

1 çay kaşığı kekik

4 adet limon



Tarifi:


Patatesleri yıkayıp haşlayın (Dağılmaması için fazla haşlamayın) Diğer tarafta bir tencereye 2 kaşık sıvı yağ koyun


Isınınca incecik kıyılmış soğanları ekleyin Soğanlar sararmaya başlayınca limonlu suda bekletilmiş ince doğranmış mantarları, kuşbaşı hindi etleri, ince doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ilave edin


Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Ateşten almadan az önce tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pulbiberi ekleyin Diğer Tarafta haşlanmış soğumuş patateslerin kabuklarını soyun(Taze patateslerin kabukları arzu edilirse soyulmadan kullanılır)Tepsiye konan yuvarlak kısımları düzeltin


Patateslerin içlerini hafif şekilde oyun Hazırlanan içi patateslerle doldurun Üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin 250 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla