Konu
:
Hindili Patates Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Hindili Patates Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindili Patates Dolması
Malzemeler :
1 tane soğan
4 adet orta boy patates
250 gr kuşbaşı hindi
2 adet sivri biber
1 adet domates
6-7 adet mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
50 gr kaşar peynir rendesi
Yeterince tuz, karabiber, pulbiber
1 çay kaşığı kekik
4 adet limon
Tarifi:
Patatesleri yıkayıp haşlayın (Dağılmaması için fazla haşlamayın)
Diğer tarafta bir tencereye 2 kaşık sıvı yağ koyun
Isınınca incecik kıyılmış soğanları ekleyin
Soğanlar sararmaya başlayınca limonlu suda bekletilmiş ince doğranmış mantarları, kuşbaşı hindi etleri, ince doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ilave edin
Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Ateşten almadan az önce tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pulbiberi ekleyin
Diğer Tarafta haşlanmış soğumuş patateslerin kabuklarını soyun
(Taze patateslerin kabukları arzu edilirse soyulmadan kullanılır)Tepsiye konan yuvarlak kısımları düzeltin
Patateslerin içlerini hafif şekilde oyun
Hazırlanan içi patateslerle doldurun
Üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin
250 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul