Konu
:
Püre Yorganında Uyuyan Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Püre Yorganında Uyuyan Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Püre Yorganında Uyuyan Tavuk
Malzemeler :
½ kg bezelye (dondurulmuş)
250 gr kuşbaşı tavuk eti
2 soğan
½ cay bardağı sıvıyağı
1 corba kaşığı salca
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
Püresi icin
5 (orta boy) patates
3 corba kaşığı sıvıyağı
½ tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlıyoruz
Soğanları kücük kücük kesiyoruz
Soğanları sıvıyağında kavuruyoruz, tavuk etlerini ekleyip yaklaşık 3 dak
daha kavuruyoruz
Salcayı ilave edip karıştırıyoruz, bezelyeleri ilave ediyoruz ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dak
daha kavuruyoruz
Bezelyelerin üzerine gececek kadar sıcak su ilave ediyoruz ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz
Pişmeden 5 dak
önce tuz ve karabiberi ilave ediyoruz
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyuyoruz, bir kaba alıyoruz, sıvıyağı ve tuzu ekleyip patatesleri eziciyle eziyoruz
Fırını 190° C'ye ısıtıyoruz
Pişmiş olan Bezelyeli Tavuğu fırın kabına alıyoruz
Krema sıkmı torbasına patates püresini dolduruyoruz, bezelyelerin üzerine sıkıyoruz ve fırının üsten 2
rafına yerleştirip 10-15 dak
üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul