Konu
:
Tavuk Etli Arapsaçı Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Etli Arapsaçı Yemeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Etli Arapsaçı Yemeği
Malzemeler :
1 kg arapsaçı
200 gr tavuk eti
2 ortaboy soğan
yarım limon
1 tatlı kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Arapsaçını yıkayıp iri iri doğruyoruz
Kuşbaşı kıydığımız tavuk etlerini zeytinyağında soteleyip ,etler suyunu çekince ,yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek beraberce kavuruyoruz
Ardından arapsaçını da ekleyerek karıştırıyoruz
Kısık ateşte 5 dakika pişirip 1 su bardağı sıcak su kattıktan sonra pişirmeye devam ediyoruz
Otlar pişince ,bir kapta yarım limon suyu ile 1 yemek kaşığı unu karıştırarak hazırladığımız pürüzsüz karışımı birazda yemeğin suyu ile karıştırarak pişmekte olan yemeğimize ilave ediyoruz
3-4 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak servis yapıyoruz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul