Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Etli Arapsaçı Yemeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Etli Arapsaçı Yemeği



Malzemeler :


1 kg arapsaçı


200 gr tavuk eti


2 ortaboy soğan


yarım limon


1 tatlı kaşığı un


3 yemek kaşığı zeytinyağı


tuz


Hazırlanışı:


Arapsaçını yıkayıp iri iri doğruyoruz Kuşbaşı kıydığımız tavuk etlerini zeytinyağında soteleyip ,etler suyunu çekince ,yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek beraberce kavuruyoruz


Ardından arapsaçını da ekleyerek karıştırıyoruz Kısık ateşte 5 dakika pişirip 1 su bardağı sıcak su kattıktan sonra pişirmeye devam ediyoruz


Otlar pişince ,bir kapta yarım limon suyu ile 1 yemek kaşığı unu karıştırarak hazırladığımız pürüzsüz karışımı birazda yemeğin suyu ile karıştırarak pişmekte olan yemeğimize ilave ediyoruz


3-4 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak servis yapıyoruz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla