Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Haslama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haslama



Malzemeler

2 Adet Havuç

2 Adet Orta Boy

Patates

2 Adet Sogan

Yarim Kilo Tavugun Beyaz Eti

1 Adet Yumurta Sarisi

1 Çorba Kasigi Un

2 Çorba Kasigi Tereyagi

Tarifi


Tavugun beyaz etini, derisinden ayirin Bir hafta buzlukta bekletin

Havucun, soganin ve patatesin kabuklarini soyarak, iri iri dograyin Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiginiz tavuk etlerini ilk önce kizgin yagda soteleyin

Baska bir tencereye aldiginiz yag ile birlikte havuç ve sogani kavurun Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatin Sogan ve havuç kaynadiktan ve biraz pismeye basladiktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin

Ayri bir kap içinde yumurta sarisini ve unu karistirin Malzemelerin pismesine yakin bu karisimi tencereye ekleyin Bir süre kaynattiktan sonra sicak sicak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla