Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Tavuk Söğüşü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Tavuk Söğüşü



malzemeler


1 Tavuk

1 Küçük boy havuç

1 Çorba kaşığı yeşil fıstık

1 Tatlı kaşığı tuz

2 Çorba kaşığı kuş üzümü

Biraz karabiber

2 Çorba kaşığı galeta tozu

tarifi


Tavuğu temizleyip yıkayınız Normal sığabileceği bir tencereye koyup, 1 su bardağı sıcak su ilave ediniz Hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz

Etini kemiğinden ayırarak küçük parçacıklar haline getiriniz Haşlanmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış havuç, iç kabuğu soyulmuş fıstık, kuş üzümü, tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı soğutulmuş tavuk suyundan katıp karıştırınız

Galeta tozu serpilmiş yağlı kağıda uzunlamasına yerleştirip, 5-6 cm çapında rulo yapınız Sıkıca kağıda sararak kenarlarını bağlayınız Buzdolabında bir gece bekletiniz Kağıdını açıp keskin bir bıçakla bir parmak genişliğinde dilimleyerek servis tabağına yerleştiriniz Etrafını domates dilimleri ve maydanoz dalları ile süsleyiniz

Alıntı Yaparak Cevapla