Yalnız Mesajı Göster

Teflonda Pratik Tavuk İzgara

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Teflonda Pratik Tavuk İzgara



Teflonda Pratik Tavuk Izgara Tarifi - Teflonda Pratik Tavuk Izgara Nasıl Yapılır - Teflonda Pratik Tavuk Izgara Malzemeleri



Malzeme Listesi


* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

* 4 Dilim Tavuk

* 1 Tatlı Kaşığı Kekik

* 1 Çay Kaşığı Tuz

* Yarım Çay Kaşığı Karabiber


Teflonda Pratik Tavuk Izgara Nasıl Yapılır?


1 Yemeğin yağsız ve düşük kalorili olmasını istiyorsanız mutlaka tavuğun göğüs etinden dilimler satın alın Eğer dilimler yeteri kadar ince değilse eti döverek yumuşatabilirsiniz


2 Mümkünse teflon tavayı iyice kızdırın Ocağın altını orta hararete getirerek tavuk dilimlerini kızgın tavaya birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde yerleştirin


3 Tavuk önce suyunu salacaktır Tencerenin kapağını kapatarak suyunu saldıktan sonra da ocağı iyice kısın


4 Tavukların tavaya bakan kısmı kızardıktan sonra her birini ters çevirin Bu sırada etlerin de boylarının çektiğini göreceksiniz Bu nedenler etleri tavaya ilk koyduğunuzda sadece kenarlarının hafifçe birbirinin üzerine gelmesi çok da önemli değildir


5 Etleri çevirdiğiniz tarafının da kızarıp piştiğinden emin olun Önemli olan ağır ağır ve içini çekerek pişmesidir


6 Etler piştikten sonra üzerine tuz serpip yeniden çevirin ve çevirdiğiniz tarafa da tuz serpin Daha sonra üzerine kekik, karabiber ve pul biber serpin ve tencerenin kapağını kapatarak 10 ya da 15 dakika dinlenmeye bırakın


7 Baharatları pişitikten sonra serpiyor olmanın nedeni, özellikle kekiğin tavanın ısısı ile yanmasını engellemektir


8 Yanında bol salata ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla