Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Mısırlı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Mısırlı Tavuk



Malzemeler:


2 adet but [3er parçaya bölünecek toplam 6 parça olacak]

1 patates

1 havuç

1 biber

1 domates

6 diş sarmsak

1 kutu konserve mısır

kırmızı biber,kara biber,tuz

1 tatlı kaşığı un

3 fırın poşeti



Yapılışı:


3 fırın poşetinin içi 1 tatlı kaşığı unla artık kalmayacak şekilde unlanır1 patates,1 havuç,1 domates ve 1 biber orta büyüklükte doğranır3 poşete de 2şer but gelecek şekilde butlar yerleştirilirdaha sonra poşete doğranan biber havuç doates ve patatesler yerleştirilirsonra sarımsaklar ayıklanır ve bir diş sarımsak 8-10 parçaya bölünecek şekilde toplam 60 parça elde edilirbir tabağa alınır,üzerine baharatlar,mısır ve 1 çay bardağı su eklenirelde edilen karışım 3 poşete bölünür[daha fazla su ve yağ eklemeyin but zaten çok yağlı oluyor]poşetlerin ağzı sıkıca kapatılır,fazlalıkları kesilir üstünden delik açılır ve içi yağlanmış tepsiye koyulurtepsiye de 1 parmak kadar su koyulur300 derecede 1 saat pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla