Konu
:
Sarımsaklı Mısırlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı Mısırlı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı Mısırlı Tavuk
Malzemeler:
2 adet but [3er parçaya bölünecek toplam 6 parça olacak
]
1 patates
1 havuç
1 biber
1 domates
6 diş sarmsak
1 kutu konserve mısır
kırmızı biber,kara biber,tuz
1 tatlı kaşığı un
3 fırın poşeti
Yapılışı:
3 fırın poşetinin içi 1 tatlı kaşığı unla artık kalmayacak şekilde unlanır
1 patates,1 havuç,1 domates ve 1 biber orta büyüklükte doğranır
3 poşete de 2şer but gelecek şekilde butlar yerleştirilir
daha sonra poşete doğranan biber havuç doates ve patatesler yerleştirilir
sonra sarımsaklar ayıklanır ve bir diş sarımsak 8-10 parçaya bölünecek şekilde toplam 60 parça elde edilir
bir tabağa alınır,üzerine baharatlar,mısır ve 1 çay bardağı su eklenir
elde edilen karışım 3 poşete bölünür
[daha fazla su ve yağ eklemeyin but zaten çok yağlı oluyor]poşetlerin ağzı sıkıca kapatılır,fazlalıkları kesilir üstünden delik açılır ve içi yağlanmış tepsiye koyulur
tepsiye de 1 parmak kadar su koyulur
300 derecede 1 saat pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul