Konu
:
Zencefilli Erikli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Erikli Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Erikli Tavuk
Zencefilli Erikli Tavuk Tarifi - Zencefilli Erikli Tavuk Yapılışı - Zencefilli Erikli Tavuk Nasıl Yapılır - Zencefilli Erikli Tavuk Malzemeleri
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 adet haşlanmış kemiksiz tavuk göğsü
1/2 bardak doğranmış yeşil soğan
4 adet kabukları çıkarılmış erik
2 çorba kaşığı soya yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 şeker kaşığı ezilmiş zencefil
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede pirinci normal bir şekilde haşlayın ve soğumaya bırakın
Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, haşlanmış ve doğranmış tavuk göğsü, yeşil soğan ve erikleri karıştırın
Sos hazırlamak için, bir kabın içinde soya yağı, limon suyu, soya sosu ve zencefil ilave edip iyice çırpın
Pilavın üzerinde sosu gezdirin, dinlenmeye bırakın
İsteğe göre marul yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul