Yalnız Mesajı Göster

Fırında Pratik Tavuk Garnitürlü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Pratik Tavuk Garnitürlü



Fırında Pratik Tavuk Garnitürlü Tarifi - Fırında Pratik Tavuk Garnitürlü Nasıl Yapılır - Fırında Pratik Tavuk Garnitürlü Malzemeleri



Malzeme Listesi


4 Adet Tavuk Budu

1 Kavanoz Garnitür yada Konserve

1 Adet Yeşil Elma

3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı veya Margarin

1 Adet Soğan

2 Yemek Kaşığı Salça

4 Su Bardağı Su

Yeterince Karabiber

Yeterince Tuz

Yeterince Tane Karabiber


Fırında Pratik Tavuk Garnitürlü Nasıl Yapılır?


1 Bir tencereye 4 su bardağı suyu koyunİçerisine 4 adet tavuk budunu ilave edip haşlayınHaşlanan tavuk buduna, ortadan ikiye bölünmüş elma, ortadan ikiye bölünmüş kuru soğan ve tane karabiber ilave ederek 20 dakika daha haşlamaya devam edin


2 Tavuk budu haşlandıktan sonra elma ve soğanları tencerede bırakarak sadece butları alın ve bir kenarda bekletin


3 Isıya dayanıklı fırın kabının altını yapışmaması için bir miktar yağ sürün ve üzerine haşlanmış tavuk butlarını yerleştirin


4 Başka bir kaba,arzuya göre 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya margarini koyun, 2 yemek kaşığı salçayı ilave edin


5 Daha önce tavuk butlarını haşladığınız tenceredeki tavuk suyundan 2 su bardağı kadar salçaya ilave edin ve kaynatın


6 Kaynayan salçalı tavuk suyuna 1 kavanoz garnitürü ilave edip karıştırın


7 Karışımı fırın tepsisindeki butların üzerine biraz tuz ve karabiber ilave ettikten sonra dökün


8 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirerek sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla