Konu
:
Sirke Soslu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Sirke Soslu Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sirke Soslu Tavuk
Sirke Soslu Tavuk Tarifi - Sirke Soslu Tavuk Yapılışı - Sirke Soslu Tavuk Nasıl Yapılır - Sirke Soslu Tavuk Malzemeleri
MALZEMELER
4 adet 25 gramlik dana jambon
4 adet 150 gramlik kemiksiz ve derisi çikarilmis tavuk gögsü
175 gr arpacik sogani
Sos için:
75 gr sogan
275 ml sirke
1 kokulu otlar buketi
1 tavuk suyu tableti
275 ml kaynar su
15 gr tereyag
20 gr un
Garnitür olarak:
125 gr brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüs)
YAPILIŞ TARİFİ
Ilk olarak tavuk gögüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak
kübik bir sekile getirin
Jambonlari tavuklara sarip bohçalar yapin
Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipligiyle tutturun
Uygun bir kaba alip,
200 derece firina soydugunuz arpacik soganlariyla beraber atin
35-40
dakika tavuklar pisinceye kadar firinlayin
Bu arada sosu hazirlayin
Sogani dograyip, kokulu otlar buketi ve sirkeyle
beraber kaynatin
10 dakika sonra buketi çikartin
Tavuk suyu tabletini suda eritin
Tereyagini eritip unla karistirin
Yavas yavas tavuk suyunu ilave edin
Kaynadiktan sonra sos koyulasinca ocaktan alin
Sosu tavugun üzerine döküp, 10 dakika kadar firinda pisirin
Bu arada
garnitür olarak kullanacaginiz sebzeleri buharda haslayin ve servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul