Konu
:
Kırma Tavuk Kebabı Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Kırma Tavuk Kebabı Yahnisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırma Tavuk Kebabı Yahnisi
tavuk yahnisi nasıl yapılır - tavuk kebabı3-4 kişilik
Malzemeler:
1 adet tavuk
1 yk tuz
5 adet ince çentilmiş soğan
3 yk sadeyağ (ayranı alınmış tereyağı)
1 adet Arnavut biberi (acı kırmızıbiber)
½ demet Maydanoz
Arzunuza göre Baharat (tarçın, yenibahar, kakule) karışımı olabilir
Yapılışı:
Bütün tavuk, (İki but, iki ayaklar ve iki de gövde) kemikleri üzerinde kalacak şekilde satırla parçalanır (Kasabınıza da hazırlatabilirsiniz)
Tuz ve 2 adet ince doğranmış soğanla tavuk, beyaz köpük gelinceye kadar ovuşturulur
Ardından soğuk suyla yıkanarak tavuk kokusundan arındırılır
Parça tavuklar, harlı kömür ızgarasında telin üzerine dizilerek her tarafı güzelce kızartılıp bir tencereye konulur
İki üç adet soğan minik şekilde doğranıp, bir adet Arnavut biberi ve iki üç kaşık sadeyağı (tereyağı) başka bir yerde kavrularak kızarmış tavukların bulunduğu tencereye ilave edilir
Tencereye bir miktar doğranmış maydanoz, yeteri kadar tuz ve birazda karışık baharat eklenerek, üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ilave edilir
Kısık ateşte 1 saat pişirilir
(Aşçıbaşı 1316 (1898)Mahmud Nedim Bin Tosun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul