06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Kayısılı Hindi
Taze Kayısılı Hindi Tarifi - Taze Kayısılı Hindi Yapılışı - Taze Kayısılı Hindi Nasıl Yapılır - Taze Kayısılı Hindi Malzemeleri

İçindekiler:
1 paket Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı köri
2 çorba kaşığı un
450 ml piliç suyu
1 adet büyük boy portakal (suyu sıkılmış)
8 adet kayısı (sert, 2`ye kesilmiş, çekirdekleri çıkarılmış)
Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak soteleyin
Karıştırmaya devam ederek soğanları ekleyip, orta ateşte, soğanlar yumuşayıncaya kadar, birkaç dak daha pişirin
Köri ve unu serpip, iyice karıştırın Hafifçe karıştırmaya devam ederek piliç suyu ve portakal suyunu akıtıp, yedirin
Karıştırmaya ara vermeden ve orta ateşte, kaynama noktasına kadar ısıtıp, bir fırın kabına alın Kayısılarını aralarına yerleştirip, üzerini iki katlı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sıkıca kapatın
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, 35-40 dak pişirin
Arzu ederseniz bademli veya sade pilav ile birlikte servis yapın
|
|
|