06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Hindi
Ispanaklı Hindi Tarifi - Ispanaklı Hindi Yapılışı - Ispanaklı Hindi Nasıl Yapılır - Ispanaklı Hindi Malzemeleri

İçindekiler:
1 tabak Banvit Hindi Bonfile
(kalın jülyen kesilmiş)
2 diş sarmısak (dövülmüş)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (ince kıyılmış)
4 adet domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
2 çorba kaşığı tahin
600 ml piliç suyu
1 tatlı kaşığı kekik
400 gr ıspanak (sadece yaprakları, ince kıyılmış)
1 adet acı kırmızı biber (ince kıyılmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Etlere sarmısak, tuz ve karabiber serpip, harmanlayın
Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte, etlerin her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak pişirin
Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, 2-3 dak soteleyin
Karıştırmaya devam ederek domatesleri ekleyin ve 4-5 dak pişirin
Ateşi kısıp, tahini ve piliç suyunun yarısını ekleyin Ara ara hafifçe karıştırarak, 4-5 dak pişirin
Kalan piliç suyunu, kekik, ıspanak ve acı kırmızı biberi etlere ilave edin Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 10-15 dak pişirin
Arzu ederseniz haşlanmış veya fırınlanmış patates ile birlikte servis yapın
|
|
|