Konu
:
Baghali Polo
Yalnız Mesajı Göster
Baghali Polo
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baghali Polo
Baghali Polo Tarifi - Baghali Polo Nasıl Yapılır - Baghali Polo Malzemeleri
Baghali Polo
Malzemeler
* 1 adet Soğan
* 4 adet Tavuk Budu
* Yeterince sıcak Su
* Tuz
* 1 kg kokulu İran Pirinç
* 1 demet Dereotu
* 1/2 kg Bakla
* 7 çorba kaşığı Tereyağı
* 1 su bardağı Tavuk Suyu
* 1/2 çay kaşığı Safran
*
* 4 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz
Hazırlanışı
Soğanı küçük doğrayarak, tencereye alın
Tavuk butlarını ve suyu ilave edin ve kaynatın
Tencerede 1 su bardağı su kaldığında tencereyi ateşten alın
Ayrı bir tencereye suda bekletilmiş pirinci alın
Üzerine pirinçleri yarı yarıya haşlayacak kadar su, bakla ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin
Kısık ateşte pirinçleri haşlayın
Sonra süzgece dökün
Pirinçleri haşladığınız tencereye 4 çorba kaşığı tereyağı ve yarım su bardağı sıcak su koyun
Pirinçlerin yarısını tencereye aktarın
Tavuk butlarını pirinçlerin üzerine yerleştirin
Kalan pirinçleri de tenceye koyun
Kısık ateşte pişirin
20 dakika sonra 3 çorba kaşığı tereyağı ile tavuk etini haşladığınız sudan 1 su bardağı su ilave edin
Yarım çay bardağı sıcak su ile yarım çay kaşığı safranı karıştırın
Tencerenin bir kenarından bu suyu dökün
Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip, sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul