Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Hindi



Terbiyeli Hindi Tarifi - Terbiyeli Hindi Nasıl Yapılır - Terbiyeli Hindi Malzemeleri




Terbiyeli Hindi


Malzemeler


- 500 g Hindi kuşbaşı

- 2 yemek kaşığı Sana Kase

- 1 adet kurusoğan

- 1 adet pırasa

- 1 adet havuç

- 1 adet kabak

- 10 adet mantar

- 2 adet sivri biber

- 5 su bardağı tavuk suyu

- Tuz ve karabiber

- Terbiye İçin -

1 adet yumurta sarısı

- 1 limonun suyu


Hazırlanışı


Kuru soğanın kabuklarını soyup piyazlık doğrayınız

Pırasanın, sivri biberleri ayıklayıp, ince ince kıyınız

Havuç ve kabağın kabuklarını kazıp, kuşbaşı doğrayınız

Mantarları yıkayıp, saplarını çıkardıktan sonra dörde bölünüz

Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjoure kızdırıp, içine etleri ilave edip, iyice renk verdiriniz

Daha sonra içine doğranmış pırasa, kuru soğan ve sivribiberleri ekleyip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz

En son olarak içine doğranmış mantar, kabak ve havuçları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurunuz Mantarlar suyunu çekince tavuk suyunu ekleyip, tuz ve karabiberi ile tatlandırdıktan sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız

Küçük bir kabakta yumurta sarısını ve limon suyunu karıştırınız

Terbiyeyi yemeğe ateşten indirmeden önce karıştırarak ekleyip, kaynatmadan ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın



Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla