Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Kestaneli Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Kestaneli Hindi



Mantarlı Kestaneli Hindi Tarifi - Mantarlı Kestaneli Hindi Nasıl Yapılır - Mantarlı Kestaneli Hindi Malzemeleri




Mantarlı Kestaneli Hindi


Malzemeler


- 500 g kuşbaşı hindi

- 2 adet kuru soğan

- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour

- 300 g mantar

- 250 g kestane

- 1 adet kabak

- 3 diş sarımsak

- 1 adet havuç

- 4 adet taze soğan

- 2 su bardağı tavuk suyu

- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

- Tuz ve karabiber


Hazırlanışı


1 Kuru soğanı piyazlık doğrayın

2 Mantarların saplarını çıkardıktan sonra ortadan dörde bölün

3 Kestaneleri yıkadıktan sonra keskin bir bıçak ile üzerlerini çizin 185 derecede ısıttığınız fırında kestaneler yumuşayıncaya kadar pişirin Kabuklarını soyun

4 Kabağın kabuğunu kazıdıktan sonra küçük kuşbaşılar halinde doğrayın

5 Taze soğanları ayıklayıp, kıyın

6 Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin

7 Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp içine kuşbaşı hindileri ilave edip, hindiler renk alıncaya kadar kavurun

8 Hindiler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

9 Soğanlar pembeleştikten sonra içine rendelenmiş havuçu, doğranmış mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun

10 Mantarlar suyunu çekip, kavrulunca doğranmış kabağı, kıyılmış taze soğanları ekleyip kavurun

11 En son içine kestaneleri, kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın

12 Tavuksuyu ilave edip, orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla