Konu
:
Mantarlı Kestaneli Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Kestaneli Hindi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Kestaneli Hindi
Mantarlı Kestaneli Hindi Tarifi - Mantarlı Kestaneli Hindi Nasıl Yapılır - Mantarlı Kestaneli Hindi Malzemeleri
Mantarlı Kestaneli Hindi
Malzemeler
- 500 g kuşbaşı hindi
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 300 g mantar
- 250 g kestane
- 1 adet kabak
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 4 adet taze soğan
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1
Kuru soğanı piyazlık doğrayın
2
Mantarların saplarını çıkardıktan sonra ortadan dörde bölün
3
Kestaneleri yıkadıktan sonra keskin bir bıçak ile üzerlerini çizin
185 derecede ısıttığınız fırında kestaneler yumuşayıncaya kadar pişirin
Kabuklarını soyun
4
Kabağın kabuğunu kazıdıktan sonra küçük kuşbaşılar halinde doğrayın
5
Taze soğanları ayıklayıp, kıyın
6
Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin
7
Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp içine kuşbaşı hindileri ilave edip, hindiler renk alıncaya kadar kavurun
8
Hindiler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
9
Soğanlar pembeleştikten sonra içine rendelenmiş havuçu, doğranmış mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun
10
Mantarlar suyunu çekip, kavrulunca doğranmış kabağı, kıyılmış taze soğanları ekleyip kavurun
11
En son içine kestaneleri, kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın
12
Tavuksuyu ilave edip, orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul