Konu
:
Yayla Soslu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Yayla Soslu Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yayla Soslu Tavuk
Malzemeler:
4-5 tane kemiksiz tavuk sarma (kalça) yada ızgaralık
2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı silme toz şeker
1 yemek kaşığı salça
6 tane tatlı sivri biber
Kekik, kimyon, karabiber, tuz
Zeytin yağı
Üzeri için:
2 adet kabuğu soyulmuş, uzun uzun dilimlenmiş olgun domates
Yapılışı:
Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır,Biberler ince kıyılır
Dilimlenmis domatesler hariç, tüm malzemeler karıştırılır
Bu karışımın lezzetli olması için 2 saat kadar dinlenmesi gerekli
Fırın poşeti çok az unlanır
Karışım fırın poşetine doldurulur ve üzerine dilimlenmis domatesler dizilir
185 C ısıda 35 dk pişirilir
Pişen tavuklar poşet içinden bir servis tabağına boşaltılarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul