Yalnız Mesajı Göster

Yayla Soslu Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yayla Soslu Tavuk



Malzemeler:


4-5 tane kemiksiz tavuk sarma (kalça) yada ızgaralık


2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt


3-4 diş sarımsak


1 çay kaşığı silme toz şeker


1 yemek kaşığı salça


6 tane tatlı sivri biber


Kekik, kimyon, karabiber, tuz


Zeytin yağı

Üzeri için:


2 adet kabuğu soyulmuş, uzun uzun dilimlenmiş olgun domates

Yapılışı:


Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır,Biberler ince kıyılır


Dilimlenmis domatesler hariç, tüm malzemeler karıştırılırBu karışımın lezzetli olması için 2 saat kadar dinlenmesi gerekli


Fırın poşeti çok az unlanır Karışım fırın poşetine doldurulur ve üzerine dilimlenmis domatesler dizilir 185 C ısıda 35 dk pişirilir Pişen tavuklar poşet içinden bir servis tabağına boşaltılarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla