Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Kabak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Kabak



Malzeme :


5 adet orta büyüklükte kabak,

yarım pişmiş tavuk eti,

1 kaşık yağ,

1 adet soğan,

50 gr un (1,5 kaşık),

yarım paket küçük margarin,

50 gr kaşar peyniri,

çok az hindistancevizi rendesi

Yapılışı:


1- Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyınız

2- Boyuna ortadan ikiye ayırınız

3- Çekirdekli yerlerini biraz oyunuz

4- Bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, doğranmış soğan, tuz, biber, üzerini örtecek kadar su koyunuz

5- Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz

6- Kabakları kırmadan alarak servis tabağına veya cam bir kaba koyunuz

7- Suyunu da üzerlerine dökünüz

8- Beşamel salçasını hazırlayınız

9- Tavuk etini, bezelye büyüklüğünde doğrayıp üzerine 3-4 kaşık beşamel salçasını, Hindistancevizi rendesi, tuz, karabiber, 1 kaşık peynir rendesi, koyup karıştırınız

10- Bu salçayı servis tabağındaki kabakların oyuk kısmına doldurunuz

11- Üzerlerini kalan salçayla kapatınız

12- Üzerlerine kalan peyniri serpiniz

13- Erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz

14- Yemeğe yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız

15- Olduğu gibi sofraya alıp servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla