06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kabak
Malzeme :
5 adet orta büyüklükte kabak,
yarım pişmiş tavuk eti,
1 kaşık yağ,
1 adet soğan,
50 gr un (1,5 kaşık),
yarım paket küçük margarin,
50 gr kaşar peyniri,
çok az hindistancevizi rendesi
Yapılışı:
1- Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyınız
2- Boyuna ortadan ikiye ayırınız
3- Çekirdekli yerlerini biraz oyunuz
4- Bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, doğranmış soğan, tuz, biber, üzerini örtecek kadar su koyunuz
5- Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz
6- Kabakları kırmadan alarak servis tabağına veya cam bir kaba koyunuz
7- Suyunu da üzerlerine dökünüz
8- Beşamel salçasını hazırlayınız
9- Tavuk etini, bezelye büyüklüğünde doğrayıp üzerine 3-4 kaşık beşamel salçasını, Hindistancevizi rendesi, tuz, karabiber, 1 kaşık peynir rendesi, koyup karıştırınız
10- Bu salçayı servis tabağındaki kabakların oyuk kısmına doldurunuz
11- Üzerlerini kalan salçayla kapatınız
12- Üzerlerine kalan peyniri serpiniz
13- Erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz
14- Yemeğe yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız
15- Olduğu gibi sofraya alıp servis yapınız
|
|
|