Konu
:
Terbiyeli Tavuklu Karnıbahar
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Tavuklu Karnıbahar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Tavuklu Karnıbahar
Gereçler:
1 tane tavuk biftek (küçük parçalar halinde doğranmış)
1 adet büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy karnıbahar
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 adet limon suyu
Yapılışı:
İncecik doğranmış soğanı hafif yağda pembeleştirelim
İçine tavuk parçalarını atalım
15 dak
pişirelim
Bu esnada farklı bir tencerede parçalanmış karnıbaharı 15-20 dak
haşlayalım
Kavrulan tavuğun içine salçamızı ekleyelim
Biraz da salça ile kavuralım
Daha sonra sıcak 3 su bardağı sıcak su ekleyelim
Haşlanmış karnıbaharı içine koyalım
Bir taşım kaynattıktan sonra bir tavda bir çorba kaşığı sıvı yağ içinde unumuzu kavuralım
Kavrulan unu karnıbaharın içine yavaş yavaş salalım
Hafif karıştırdıktan sonra içine kekik,karabiber,kimyon ve limon suyunu ekleyelim
Bir taşım kaynatalım
Daha sonra ocağın altını kapalım
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul