Konu
:
Güveçde Kremalı Tavuk Sote
Yalnız Mesajı Göster
Güveçde Kremalı Tavuk Sote
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçde Kremalı Tavuk Sote
MALZEMELER
- 1 çay bardağı
- Yarım kg kuşbaşı tavuk eti
- Yarım kg kültür mantarı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 çorba kaşığı soya
Sosu için
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 çorba kaşığı tepeleme un
- 1 paket krema (200 gr
)
- Tuz, karabiber
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Mantarları boyuna dilimler halinde kesin
Kuru soğanları küçük küçük doğrayın
Sıvıyağın yarısını tavaya alıp kızdırın
Kuşbaşı tavuk etlerini tavaya aktarıp kızartın
Sık sık çevirerek, etlerin etrafı beyaz bir renk alıp yumuşayana dek soteleyin
Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdırın
Üzerine soğanları katıp hafifçe sarartın ve mantarları ekleyin
Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
Tuzunu ayarlayıp, mantarların üzerine yarım çorba kaşığı soya sosunu ekleyin
Ateşten aldığınız soya soslu mantarları sotelenmiş tavuk etleriyle aynı tavada birleştirin
Bu şekilde 1 dakika daha kavurun
1 su bardağı tavuk suyuna 1 çorba kaşığı tepeleme unu ekleyip iyice karıştırın
Bu karışıma da etli mantarları ekleyin
Karıştırmaya devam ederek 1-2 dakika daha pişirin
Tuzunu ayarlayın
En son olarak yarım paket çiğ kremayı ekleyin
1-2 kez daha karıştırıp hemen ateşten alın
Tek kişilik güveç kaplarına veya büyük boy bir fırın kabına alın
Üzerine kaşar rendesi serpip 200 derece sıcaklıktaki fırında pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul