Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kremalı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kremalı Tavuk



Malzemeler:


- 4 adet tavuk ya da hindi göğüs

- 3-4 adet yeşil biber

- 2 adet iri kırmızı biber

- 1,5 çay bardağı mısır özü ya da ayçiçeği yağı

- 1 çorba kaşığı un ya da nişasta

- 1/2 kutu (100 ml) hazır krema

- 2 çay bardağı süt

- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

- pulbiber, karabiber, kekik, tuz


Hazırlanışı:


Sıvıyağı derin bir tavaya alıp kızdırdıktan sonra tavukları kızgın yağda kızartın Kızarmış tavukların fazla yağını kağıt havluyla aldıktan sonra çok geniş olmayan bir borcama ya da fırın kabına alınTavukları kızarttığınız yağda iri doğranmış biberleri kavurup delikli kevgirle tavadan alıp tavukların üzerine yayın


Tavadaki yağın yarısını döküp içine krema, un ya da nişasta ve 2 çay bardağı sütü ekleyin Yoğun bir sos halini alana kadar karıştırarak pişirin Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin


Hazırladığınız sosu tavuk ve biberlerin üzerine gezdirin En üste kaşar peyniri rendesini serpiştirin Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede peynirler eriyip üstü hafif kızarana kadar bekletin Üzerine kekik serpip servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla