Konu
:
Fırında Kremalı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kremalı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kremalı Tavuk
Malzemeler:
- 4 adet tavuk ya da hindi göğüs
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet iri kırmızı biber
- 1,5 çay bardağı mısır özü ya da ayçiçeği yağı
- 1 çorba kaşığı un ya da nişasta
- 1/2 kutu (100 ml
) hazır krema
- 2 çay bardağı süt
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- pulbiber, karabiber, kekik, tuz
Hazırlanışı:
Sıvıyağı derin bir tavaya alıp kızdırdıktan sonra tavukları kızgın yağda kızartın
Kızarmış tavukların fazla yağını kağıt havluyla aldıktan sonra çok geniş olmayan bir borcama ya da fırın kabına alın
Tavukları kızarttığınız yağda iri doğranmış biberleri kavurup delikli kevgirle tavadan alıp tavukların üzerine yayın
Tavadaki yağın yarısını döküp içine krema, un ya da nişasta ve 2 çay bardağı sütü ekleyin
Yoğun bir sos halini alana kadar karıştırarak pişirin
Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin
Hazırladığınız sosu tavuk ve biberlerin üzerine gezdirin
En üste kaşar peyniri rendesini serpiştirin
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede peynirler eriyip üstü hafif kızarana kadar bekletin
Üzerine kekik serpip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul