Konu
:
Güveçte Mantarlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Mantarlı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Mantarlı Tavuk
Malzemeler:
- yarım kilo mantar
- 300 gr tavuk göğsü
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 kaşık salça
- tuz, karabiber, kekik, fesleğen
Hazırlanışı:
Büyük bir tavada sıvıyağı ısıtıp, kuşbaşı doğranmış tavukları kavurun
Baharatlarını ekleyip, kavurmaya devam edin
Doğranmış mantarlar ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun
İnce doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı ilave edip, karıştırın
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ikiye bölün
Küçük doğranmış domatesi ve biberleri de tavada biraz soteledikten sonra salçasını ve suyunu ekleyip karıştırın
Güveç kaplarınıza karışımı paylaştırıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede peynirler eriyene kadar pişirin ve sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul