Konu
:
Kiev Usulü Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Kiev Usulü Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiev Usulü Tavuk
Malzemeler:
- 8 adet tavuk göğsü ( hafifçe yassıltılmış)
- 1/ 2 bardak tereyağı
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 adet dövülmüş karanfil
- 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
- biraz tuz ve karabiber
- 1/ 2 bardak un
- 2 çırpılmış yumurta
- galeta unu
Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini yağlı kağıt arasında döverek inceltin
Tereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatın
Kıyılmış maydanoz, karanfil, sarımsak, tuz ve karabiber katın ve sekiz eşit kısıma bölün
Tavuk göğüslerinin içine hazırladığınız içten koyup rulo biçiminde sarın; buzdolabında bekletin
Tavuk sarmalarını önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın
Varsa, derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak ya da kızartma tavasında kızartın
Kızartılan tavukları kağıt üzerine çıkartın
Servis zamanına kadar sıcak fırında bekletin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul